Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ

Αντιγράφω από τον σοφιστή:

Ύστερα από την επισήμανση του Περικλή Παναγόπουλου ότι οι κακοποιοί βλέπουν μόνο MEGA και μάλιστα επί 24ωρου βάσεως, τα στελέχη του καναλιού δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους. Άλλη μια πρωτιά για το MEGA! Επιτέλους επιβεβαιώνεται ότι το MEGA είναι το κανάλι των κακοποιών!
«Δικαιώνεται ο αγώνας μας να καταργήσουμε το ρεπορτάζ», δήλωσε με περηφάνια ο διευθυντής ειδήσεων Χ. Παναγιωτόπουλος. «Στην ουσία δηλαδή, καταφέραμε να καταργήσουμε την ενημέρωση γιατί ενημέρωση χωρίς ρεπορτάζ δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ο καλός δημοσιογράφος και άρχισε να εξηγεί με ενθουσιασμό τον λόγο που οι κακοποιοί βλέπουν μόνο MEGA.
Οι κακοποιοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι ακριβώς έχει γίνει σε κάποιο έγκλημα, σκάνδαλο, λαμογιά, κλπ, για τον απλούστατο λόγο ότι συμμετείχαν σε αυτό που έγινε. Επομένως δεν χρειάζονται το ρεπορτάζ για να μάθουν το τι έγινε, αλλά θέλουν να δουν ένα κανάλι για να μάθουν μόνο το τι λέγεται γιαυτό που έγινε! Ίσως δεν το γνωρίζετε, διευκρίνισε ο κος Παναγιωτόπουλος στους δημοσιογράφους, αλλά ρεπορτάζ σημαίνει, αναφέρω το «τι έγινε» χωρίς καμία απολύτως γνώμη και σχόλιο. Για να ενημερωθεί δηλαδή ο φουκαριάρης ο τηλεθεατής, πρέπει πρώτα να μάθει ακριβώς το «τι έγινε» και μετά να φάει στη μάπα τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα και το παιδί του λαού τον Οικονομέα για να του σχολιάσουν αυτό που έγινε. Εμείς λοιπόν κάνουμε ένα «δελτίο» γεμάτο σχόλια και κάπου-κάπου βάζουμε και τα παπαγαλάκια μας την Σπυράκη και τον Χασαπόλουλο να μιμηθούν πως δήθεν κάνουν ρεπορτάζ. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ενώ δημιουργείται πλήρης σύγχυση στον φουκαριάρη τον τηλεθεατή για το τι έγινε, γνωρίζει όμως απέξω και ανακατωτά τις γνώμες των σχολιαστών γιαυτό που έγινε! Αν τώρα συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι κάθε σχολιαστής είναι εντεταλμένος, δηλαδή έχει αναλάβει κάποιον ρόλο εκφράζοντας συνήθως ένα κόμμα ή κέντρο εξουσίας, αυτό σημαίνει ότι έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε την απόλυτη εικονική ενημέρωση με την πιο αποτελεσματική προπαγάνδα. Γιατί αυτό που τελικά μένει στον φουκαριάρη τον τηλεθεατή δεν είναι το «τι έγινε» αλλά τα μηνύματα των διάφορων ισχυρών κέντρων εξουσίας γι αυτό που έγινε!

Δεν μπορώ να το πιστέψω τόσο θράσος κυνικής ομολογίας...

2 σχόλια:

VAD είπε...

Λαμπράκης,φίλε μου,Λαμπράκης!

τσότσος είπε...

Δεν είναι μόνο ο Λαμπράκης, φίλε Βασίλη, είναι και ο Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης κλπ. Μην ξεχνάμε και τον άλλο "Δούρειο Ίππο", τον Πρετεντέρη με την GPO του, που θα μας τρελλάνουν με τα μινιαία ευρήματά τους...