Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;


Σε έρευνα της EUROSTAT σχετικά με την ηλικία συνταξιοδότησης στην Ε.Ε. προκύπτουν τα εξής:

Το 2005 ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15» ανερχόταν στα 61,1 έτη (και στα 60,9 έτη για την ΕΕ των «25»), ενώ στην Ελλάδα ο αντίστοιχος μέσος όρος ήταν 61,7 χρόνια.
Μεταξύ των ετών 2003-2005 καταγράφεται πτώση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα κατά ένα έτος, δηλαδή από τα 62,7 στα 61,7 έτη, γεγονός που οφείλεται στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στους εργαζομένους σε σχέση με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τους καθεστώς, κάτι που σπρώχνει πολλούς στην πρόωρη συνταξιοδότηση.
Στη μείωση αυτή συμβάλλει και η αυξημένη ανεργία που παρατηρείται στη χώρα μας για άτομα ηλικίας πάνω από τα 50. Αυτό σημαίνει ότι, χωρίς τους έκτακτους αυτούς παράγοντες, ο πραγματικός μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος.
πηγή: in.gr, ΝΕΑ

ΜΥΘΟΣ λοιπόν η στερεότυπη προπαγάνδα των "φωστήρων" μας (Κωστάκης, Μαγγίνας και οι γνωστοί "τηλεισαγγελείς"...) για τους τεμπέληδες/αραχτούς Έλληνες που βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη και απομυζούν την ικμάδα του έθνους... Εδώ σας θέλω, μάγκες δημοσιογράφοι μου, να βγείτε στο ξέφωτο και να ξεφωνίσετε, όχι τους "εργατοπατέρες" (που δήθεν προασπίζονται προκλητικά "κεκτημένα" των εργαζόμενων), αλλά τους συνομιλητές σας στα τηλεοπτικά "παράθυρα" όταν λένε τις χοντράδες τους... Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται "δουλειά βάσης", ενημέρωση και, πρώτα από όλα, ΘΑΡΡΟΣ!

Και μια και μιλάμε για δημοσιογραφική δουλειά: πόσοι από τους δημοσιογράφους - αστέρες μας έχουν σπουδάσει την δημοσιογραφία, ξέρουν ξένες γλώσσες (όχι τα "κουτσοαγγλικούλια" που τσάτρα-πάτρα μάθανε), μπαίνουν στο Internet, διαβάζουν ξένες εφημερίδες; Μετρημένοι στα δάκτυλα... Αν δούμε τις συντακτικές ομάδες πολλών ξένων εφημερίδων, θα δούμε να φιγουράρουν διδακτορικοί τίτλοι στα νομικά, γλώσσες, φιλολογία, διεθνείς σχέσεις. Έτη φωτός είμαστε πίσω...

3 σχόλια:

makistos είπε...

Καταρχάς θα συμφωνήσω, αλλά ταυτόχρονα θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε τσότσο. Στο μόνο σημείο που θα διαφωνήσω είναι ότι δεν κάνουν τα πτυχία τον σωστό επαγγελματία(είτε λέγεται δημοσιογράφος, είτε οτιδήποτε άλλο), ούτε η εκπαίδευση φέρνει την παιδεία!Έχω δεί πολλούς με πολλά πτυχία, χωρίς να μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους!Απλά συμφωνώ πως πρέπει να έχουν μια βασική (τουλάχιστον) εκπαίδευση για να αρχίσουν απο κάπου και κατά την διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας να προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που λέμε 'δια βίου εεκπαίδευση'. Ειδικά οι δημοσιογράφοι οι οποίοι εκτός από ενημερωτές μας, είναι και οι πιό σκληροί κριτές των πάντων!
Αυτά για την τελευταία παράγραφό σου. Για όλα τα άλλα απλά συμφωνώ. Και επειδή με έχει πιάσει αγανάκτηση για την Ολυμπιακή μια που έπιασες τους δημοσιογράφους έτσι,απλά θέλω να σου πώ: γράψε κάτι γι'αυτή την ταλαίπωρη εταιρία για να αναλύσω κάποια πράγματα που δεν μπορώ μέσα από το δικό μου blog(μην τα μπερδέψω όλα!)γιατί όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που λένε και ξαναλένε το μακρύ και το κοντό τους , δυστυχώς δεν κοιτάνε και τις 2 πλευρές του νομίσματος. Ρητορεύουν για όσα εύκολα τους βολεύουν και ευτυχώς κάποιοι απο αυτούς είναι εξαίρεση, αλλά πραγματικά μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού!

τσότσος είπε...

Φίλη μου καλή, φυσικά και τα πτυχία δεν είναι "διαβατήριο", απλά οι δημοσιογράφοι μας που δεν έχουν καλό υπόβαθρο γνώσεων, μεθόδων δημοσιογραφικής ανάλυσης κλπ. δεν έχουν επίσης τη σιγουριά/ δυνατότητα να ερευνήσουν σε βάθος ένα θέμα και να "ταπώσουν" τον ξερόλα συνομιλητή τους: μάλλον φοβούνται μπας και ο "εχων κονέ" πολιτικός συνομιλητής τους τους σουτάρει και βρεθούν χωρίς δουλειά...Την ανασφάλειά τους αυτή την κρύβουν πίσω από το περισπούδαστο ύφος τους και τον "ξερολισμό" τους.
Για την Ολυμπιακή θα γράψω ό,τι έχω καταλάβει από τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, ομολογώ όμως ότι δεν το κατέχω σε βάθος το θέμα. Θα βάλω "τίτλους/ερωτήματα" και θα στηριχθώ στις πολύτιμες παρατηρήσεις σου.
Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα!
By the way, δεν "παιζονται" οι Stones στα βιντεάκια isn't it?

makistos είπε...

θα σου πώ ένα ανέκδοτο για τα rolling stones!
Ήταν μια φορά ένας Ινδιάνος που τον έλεγαν 'η πέτρα που κύλησε στο λόφο και έπεσε στο ποτάμι' και πήγε στο ληξιαρχείο να το αλλάξει,τον ρωτάει λοιπόν ο ληξίαρχος:και πώς θες να το κάνεις? και απαντά ο Ινδιάνος:Πλίτσ!
χαχαχαχα!